Dennis Gersholm Hølmer

Hvordan kom du til at arbejde med vin?
Allerede som 16-årig fik jeg job i en lille købmandsbutik i Allerød, hvor jeg brugte al min tid på at lære om vin. Da jeg året efter kom i lære hos selvsamme købmand, spottede han mit talent og sendte mig på en vinrejse til Bordeaux. Siden har jeg ikke haft lyst til at arbejde med andet. Jeg har taget en formel vinuddannelse på WSET i London, der er en international vinskole med afdelinger i hele verden.
 
Hvorfor har du valgt at arbejde hos Greenwood Fine Wine?
Jeg var egentlig i detailhandlen og arbejdede i Magasins vinafdeling, dengang de havde en sådan. Dengang var Mark, der ejer Greenwood Fine Wine, nabo til min onkel. Han så, hvordan jeg arbejdede, og spurgte, om jeg ville starte hos ham. Nu har jeg været her i snart 20 år og vi er heldigvis ikke blevet som et gammelt ægtepar. Vi behøver ikke at være enige om alt. Men når vi er ude og smage på vin, skal den ene bare løfte et øjenbryn, så ved den anden, hvad han mener. Også selvom vi har smagt 100 flasker på en enkelt dag. Vi tør være unge og vilde, når det kommer til god smag. Og vi har samme stil. Men når vi skal vælge personlige favoritter, er vi altid uenige.
Hvad er betegnende for jeres stil?
Vi er ikke til den nye designerstil. Og slet ikke til poppede trends. Når du køber en vin hos os, skal du føle, at du køber en klassiker. Godt håndværk og kærlig omhu går aldrig af mode. Det gælder for design, mad og møbler. Og det gælder i allerhøjeste grad for vin.
 
Hvis du skulle vælge mellem alle dine darlings, hvilken vin er så den, der har overrasket dig mest?
Mit hjertebarn er en Chambertin Clos de Bèze 2009 fra Dominique Laurent. Den slog benene væk under mig.

Hvad giver dig størst faglig stolthed?
Det er uden tvivl, at jeg får lov til at handle med så kostbar og raffineret vin. Det er ganske få mennesker forundt.

Hvilken vin kan gøre hverdag til fest?

Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Damodes fra Domaine Laurent Père et Fils. Den har en smagspalette, der starter i venstre side og går hele vejen over i højre. Det er en uovertruffen Bourgognevin, der ikke vælter budgettet, men løfter humøret.

Kontakt Dennis på mobil 28 76 74 41 eller dennis@greenwoodco.dk.