2016 Fleur de Clinet

2016 Fleur de Clinet

2016 Fleur de Clinet

2016 Fleur de Clinet

519,00 DKK

Flot 2. vin fra et af Pomerols absolut største slotte. Årgang 2016 er en lang, kompleks rejse. Farven er mørk rubinrød og bouquetens mange lag byder på fine, friske, røde bær, hindbær og kirsebær, men også solbær, sort peber og violer.
Smagens rolige udtryk skal findes i balancen mellem syren, de bløde tanniner og de modne frugtaromaer, som går igen fra bouqueten. Her med sorte bær som det dominerende. En snert af brioche dukker op og følger med ud i en krydret, intens eftersmag. Den elegante og raffinerede Fleur de Clinet 2016 er et rent udtryk for Pomerols terroir og de ældgamle traditioner, der præger det.

Berlingske vintest den 31. oktober 2020: 5 af 6 stjerner
"Fleur de Clinet er en af de vine, der absolut bør ligge nogle år på langs for at udvikle sine karaktertræk, men den smager allerede godt nu. Den er først og fremmest blød og åben i duften, med toner af blå blommer, solbær, lidt cedertræ og grafit. I munden forekommer den maskulin og saftig med en god portion garvesyre og masser af tyngde uden at miste finesse," vinskribent Rolf Madsen.

Læs mere

Rolf Madsen fortsætter: "I den dyre ende finder vi Fleur de Clinet, der blot er en andenvin fra det berømte Château Clinet i Pomerol. Kvalitetsmæssigt er vi selvfølgelig på et lavere niveau end slottets topvin, men årgangen er den fantastiske 2016, som vi skrev om for nylig, og det fornemmes tydeligt. Der er koncentration, ekstraktrigdom og friskhed i frugten, og så smager den allerede godt på nuværende tidspunkt. Det er næsten barnemord at knappe den op her og nu, for den vil først rigtigt vise sit potentiale om 5 til 10 år. Jeg venter dog gerne!".

Læs mere i pdf om 2. vinen Fleur de Clinet årgang 2016 fra Château Clinet i Pomerol, Bordeaux.

Château Clinet
  • Type: Rødvin
  • Volumen: 75 cl
  • Alkohol: 13,5 % vol
  • Kolli: 1 fl.
Rating:
  • Berlingske vintest: 5 af 6 stjerner fra vinskribent Rolf Madsen.

Sorter på: